Приятель гауляйтера Сальда Ігор Телегін поповнив ряди херсонських колаборантів

Приятель гауляйтера Сальда та фейковий “афганець" Ігор Телегін доєднався до рядів херсонських колаборантів. Він очолив “Департамент зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики".

Про це повідомляє місцеве видання “Мост".

Ветерани-афганці розповіли журналістам, що Телегін під час зустрічі з ними назвав свою нову посаду. Він змушує справжніх ветеранів підтримати окупантів та їх ставлеників. За словами афганців, безрезультатно.

Зазначимо, Ігор Телегін - фейковий ветеран “афганець", який відомий тим, що носив нагороди, які ніхто йому не присвоював. Він служив начальником складу ПММ, а вже після війни почав називати себе “десантником".

“Орден "Червоної зірки" за №3701855, який він довгий час носив ніколи йому не видавався. Як і орден "За мужність" № 7573", - пишуть журналісти.

У 2010 році намагався стати депутатом Херсонської міської ради від партії Інформаційна Україна, яку у Херсоні контролював любитель росії Олексій Рибаков.

У 2020 році очолив Харківську обласну організацію політичної партії “Блок Володимир Сальдо", яка нині ліквідована. Того ж року працював у штабі кандидата в мери Сальдо та знімав про нього кіно, де вихваляв колаборанта.

“Багато років у соціальних мережах Телегін транслював російську пропаганду та робив українофобські заяви, що не заважало патріотичним депутатам кликати його спікерам на свої заходи", - зазначають у виданні.

Нагадаємо, псля того, як начальник Телегіна Сальдо пішов на співпрацю з окупантами, 29 квітня Офіс Генерального прокурора України повідомив про оголошення підозри окупаційному "губернатору" Херсонщини. Це сталося після звернення представників ВГО "Стоп корупції" до правоохоронних органів.