"Відмазаний мажор"? Сину рівненського посадовця не оголосили підозру за вбивство жінки на турбазі

Ретельна експертиза чи спроба "відмазати" винного? На Рівненщині від побоїв, нанесених "мажором" Євгеном Павлишином, загинула літня жінка. Нападник досі перебуває на волі, а місцеві мешканці впевнені, що його родина робить усе можливе, аби молодик уник покарання, зазначає журналіст Кирил Вольний у репортажі з Варашу.

64-річна Тамара Леус померла у лікарні на Рівненщині внаслідок травм, яких їй завдав під час відпочинку власник турбази – Євген Павлишин, син впливового директора рівненського підприємства. За словами адвоката потерпілої сторони Юрія Бахана, "мажор" імовірно перебував у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Як повідомили знімальній групі очевидці, на доньку жертви чиниться тиск з боку родичів зловмисника. Під час похорону до неї під виглядом "співчуваючих" підходили невідомі, які пропонували забрати заяву з поліції під загрозою фізичної розправи.

"Так би мовити "небайдужі" місцеві жителі, або навіть не місцеві, під приводом висловлення співчуття намагаються за першої нагоди дати поради щодо "не пересуватись вулицями одною", якщо потерпіла буде намагатись домогтися справедливості та притягнути винного у смерті їх матері до відповідальності", – розповідає правник. 

За твердженням місцевих мешканців, у Вараші Павлишин-старший та його син мають неабиякий вплив і тісні зв’язки у колі правоохоронців, чиновників та навіть серед криміналітету.

"Можливо, саме цим пояснюється те, що попри численних свідків жорстокого побиття пенсіонерки, поліція навіть не оголосила про підозру Євгену Павлишину, не кажучи вже про його затримання", – коментує журналіст.

Від отриманих травм пенсіонерка померла

Як зауважує адвокат потерпілих, за фактом трагічних подій Вараським районним відділом поліції досудове розслідування належним чином не проводилося. Він також стверджує, що співробітники поліції штучно затягували час, аби не отримати якнайшвидше докази причетності Павлишина, а можливо навіть і знищити їх.

У поліції ці закиди відкидають, але визнають, що підозра нападнику досі не оголошена.

Начальник слідчого відділу поліції м. Вараш Сергій Бігун

"На даний час призначено судово-медичну експертизу, за висновками якої буде остаточна кваліфікація визначення кримінального правопорушення, особі не повідомлялося про підозру, запобіжний захід не застосовувався. На даний час особа, потенційно підозрювана, від письмових пояснень відмовляється", – заявив начальник слідчого відділу поліції м. Вараш Сергій Бігун.